Öntözőrendszer telepítése

szakszerűen, precízen

Egy automata öntözőrendszer

}

visszaadja a szabadidőnket

víz- és energiatakarékos

pontos és kiszámítható.

Ma már alapelvárás

 

Manapság egy új kert építésekor már alapelvárás az automata öntözőrendszer telepítése is. Szerencsére az elmúlt évtizedekben jelentősen csökkentek az öntözőrendszerek alkatrész árai így már nem luxus hanem inkább ésszerű és megtérülő beruházás a telepítésük. Amellett, hogy jelentős terhet levesz a kerttulajdonosok válláról, vízmegtakarítást is eredményez a kézi locsoláshoz képest és az sem utolsó szempont, hogy mindig a megfelelő időpontban, akár kora hajnalban is pontosan elvégzi a munkát.

 

 

A telepítés folyamata

Az öntözőrendszer építésének első és egyben elengedhetetlen fázisa a tervezés. Ehhez előzetesen tudnunk kell a kertben lévő víznyomás és vízhozam adatokat, és pontos méretarányos rajzot kell készítenünk az öntözendő területekről. Az öntözőrendszer tervezése közben már tudnunk kell, hogy mely márka termékeit részesítjük előnyben. Cégünk minden esetben Hunter öntözőrendszert szokott ajánlatni, külön kérése azonban RainBird renszert is jó szívvel telepítünk. A terv megszületése után pedig hozzálátunk a rendszer kiépítéséhez.

Öntözőrendszer típusok és extrák

A füvet kiemelkedő, rotoros vagy spray fejekkel öntözzük, az egyéb területeket pedig csepegtető csövekkel. Az öntözőrendszer telepítése mellé extraként szoktuk ajánlani még az esőérzékelő beszerelését is, mellyel elkerülhető a növények túlöntözése és a további vízmegtakarítás miatt is előnyös.